Retailisation

Distribution Management Services (DMS)

De last mile in distributiebeheer voor retailnetwerken.

schema

De uitdaging

Retailers, merken en distributeurs worden in toenemende mate uitgedaagd om het juiste product op tijd op de juiste plaats te krijgen om aan de vraag van de consument te voldoen.

De consument van nu heeft de keuze om online of bij verschillende winkelformules te kopen, variërend van shop-in-shops tot verschillende franchiseformules.

Dit, in combinatie met de ontwikkelingen in omnichannel als ship-from-store en click&collect, heeft de retailruimte nog meer versnipperd en het aanbod nog minder voorspelbaar gemaakt.

Het resultaat? Uw producten in de verkeerde (dure) winkelruimte, teleurgestelde consumenten en margeverspilling door onnodige kortingen en voorraadtekorten.

De grootste margeverkwisting van een winkelschap ontstaat door tekorten en overschotten. Leverketens die producten op de markt pushen, genereren ‘waste’ in de vorm van afprijzingen en omzetverlies. Het potentieel voor verbetering van de schap-productiviteit is significant wanneer de last mile naar het schap beantwoordt aan de reële vraag. Het is onze missie om dat potentieel te realiseren en uw rendement op de voorraad te verbeteren.
Jasper Zeelenberg, oprichter Retailisation.

Last mile distributie

Winkelassortimenten bestaan altijd uit fast movers, slow movers en artikelen die helemaal niet verkopen. Terwijl de fast movers voor 80% kunnen bijdragen aan de omzet, vormen deze doorgaans minder dan 20% van elk winkelassortiment. De juiste distributie in de last mile naar de winkels, is dan ook van cruciaal belang.

Deze distributie kunt u baseren op een voorspelling, maar het is beter om onze software dit werk te laten doen. Onze software herkent de fast movers snel op elke locatie en speelt voortdurend in op de reële vraag door de voorraadbuffers automatisch en overal aan te passen.

Met DMS handhaaft u overal een hoge schapbeschikbaarheid, verhoogt u uw omzet, marges en omloopsnelheid in het retailnetwerk over de last mile.

Hoe werkt het?

Uw eigen platform

Onze klanten zijn doorgaans bekende merken en retailers in de mode- en sportartikelenbranche, hoewel we ook actief zijn in andere marktsectoren. Elke klant krijgt een eigen DMS-platform. Nadat gebruikers producten hebben toegewezen aan de verkooppunten, bepaalt de software iedere dag de noodzakelijke goederenstroom van elk artikel naar elke locatie om het snelste de hoogste omzet te genereren.

Wij koppelen met de meeste ERP-systemen en backoffice-software.

Instapmogelijkheden

Elk DMS-netwerk is afhankelijk van dagelijks aan te leveren gegevens. Ons onboardingsproces zorgt ervoor dat de gegevens binnen een maand kunnen worden uitgewisseld. De techniek wordt geregeld via een eendaagse workshop met de juiste mensen uit uw organisatie.

Nadat we het extra margepotentieel hebben gemeten in de last mile naar retail, kunt u besluiten om tot een pilot over te gaan (geheel zonder verplichtingen). Via de pilot krijgt u gedurende een beperkte tijd en met een beperkt netwerkbereik de beschikking over de volledige functionaliteit van het systeem.

De overgang naar een maandelijks abonnement verloopt naadloos en rapporten en analyses kunnen zo worden geconfigureerd dat deze bij uw bedrijfsnormen passen.

Snelle implementatie

DMS vereist dagelijkse gegevens van alle verkoop-en distributiepunten. Ons instapproces zorgt ervoor dat deze gegevens snel, betrouwbaar en veilig kunnen worden uitgewisseld, ongeacht uw IT infrastructuur. ‘Come as you are‘ is daarbij ons motto.

Flexibele contracten

DMS-overeenkomsten gelden voor meerdere retailkanalen en samenwerkingsmodellen, zoals consignatie of voorraadbeheer door de leverancier (VMI). DMS is schaalbaar van enkele winkels tot duizenden retail locaties, webshops en meerdere distributiepunten.

Hoog rendement

Dankzij nul investering en ‘pay as you go‘-voorwaarden bent u verzekerd van een hoog rendement in uw retailkanalen, direct na de go-live.

Resultaten en referenties

  • Reductie van 75% voor ‘out-of-stocks’ met slechts 10% meer voorraad
  • Dezelfde beschikbaarheid met 39% minder voorraad
  • Meer omzet met minder voorraad, een geweldig systeem

Referenties zijn op aanvraag beschikbaar. Wij vertellen u graag meer.

Partners

ebp Global has earned its reputation as a high-performance consulting firm based on the ability to deliver impactful solutions to their clients’ most complex problems. Their deep understanding of retail, Omni-channel environments, supply chain, operations, sourcing and logistics offers an unparalleled ability to serve a wide range of industries.

ebp’s team of experts, located in resource hubs around the globe, work to provide a high level of service, regardless of geographic boundaries.  As a result, they generate efficient, effective solutions to their clients wherever they are needed.

Bezoek Partner’s Site

Neem contact met ons op. We leggen u uit hoe u het rendement op uw voorraad kunt verhogen.

Barbara Strozzilaan 101
1083HN Amsterdam
Nederland

info@retailisation.com
T: +31 (0)20 771 8332